RCA

Ce trebuie să fac pentru a avea RCA-ul la zi?

UXO cunoaște datele mașinii tale și face totul pentru tine, tu trebuie doar să alegi una dintre variantele afișate.

Pasul 1

UXO vede ca urmează să îți expire polița RCA și interoghează toate societățile de asigurări pentru tine

Pasul 3

În mai puțin de 1 minut se procesează plata și polița devine activă

Pasul 2

Tu primești direct ofertele pe ecran și o alegi pe cea potrivită ție ca preț și perioadă

Pasul 4

O poți vizualiza oricând în aplicație sau chiar o poți descărca în telefonul tău

Politele de asigurare RCA sunt emise în mod automat, fără confirmarea telefonică a datelor completate. Vă rugăm să verificați corectitudinea acestora. Polițele de asigurare emise nu pot fi anulate.

Atenție! Anumiți asiguratori pot solicita pentru validare, înainte de emiterea poliției, transmiterea unei copii a certificatului de înmatriculare, cărții de identitate a proprietarului și/sau cuponului de pensie sau Certificatului de înregistrare fiscală, la adresa asig.uxo@safetybroker.ro. Emiterea poliției RCA se face doar după primirea acestor documente.

După finalizarea comenzii, în cazul în care constatați că datele introduse sunt incorecte, vă rugăm să ne înștiințați pe email la adresa asig.uxo@safetybroker.ro. Corectarea se poate realiza doar în baza unei copii a talonului sau cărții de identitate a autovehiculului.

Safety Broker are o experiență de peste 10 ani în asigurări, situându-se în prezent pe locul 1 pe piața intermediarilor în asigurări!

FAQs

Întrebări frecvente referitoare la RCA

Polița RCA (Răspundere Civilă Auto) este o asigurare obligatorie pentru autovehicule, conform legii din România. Aceasta acoperă daunele materiale și vătămările corporale pe care șoferul le poate provoca altor persoane în cazul unui accident auto. În esență, o poliță RCA este o asigurare de responsabilitate civilă auto care protejează șoferul împotriva riscului de a plăti daune în cazul în care este găsit vinovat de un accident rutier. Polița RCA este obligatorie pentru toți proprietarii de autovehicule înmatriculate în România și trebuie să fie încheiată înainte de a conduce vehiculul pe drumurile publice.
Dacă nu reînnoiți polița RCA la timp, există riscul să fiți sancționat conform legii. Conform legislației din România, conducerea unui autovehicul fără poliță RCA valabilă este o infracțiune și poate fi sancționată cu amendă contravențională sau chiar cu suspendarea permisului de conducere. Mai mult decât atât, în cazul unui accident de circulație, dacă nu aveți o poliță RCA valabilă, veți fi considerat responsabil pentru toate daunele și vătămările produse celorlalți implicați în accident. În acest caz, va trebui să plătiți personal toate costurile legate de reparații și despăgubiri, ceea ce poate fi o povară financiară semnificativă. De aceea, este important să reînnoiți polița RCA înainte de expirarea sa și să o aveți mereu la zi atunci când conduceți un autovehicul.
Costul unei polițe RCA poate varia în funcție de o serie de factori, cum ar fi tipul și marca autovehiculului, zona de circulație, istoricul șoferului, nivelul acoperirii și perioada de timp pentru care este încheiată polița. În general, tarifele pentru polițele RCA sunt stabilite de către asigurători și pot fi influențate de nivelul concurenței din piață. În România, costul mediu al unei polițe RCA poate fi în jur de 500-1500 de lei pe an pentru autoturisme și vehicule comerciale ușoare, în timp ce pentru motociclete tarifele pot fi mai mici. Este important să rețineți că costul unei polițe RCA poate varia în funcție de diferitele oferte ale asigurătorilor, astfel încât este recomandat să comparați tarifele și nivelurile de acoperire oferite de diferiți asigurători înainte de a încheia o poliță RCA.
Da, în general puteți alege perioada de timp pentru care doriți să încheiați polița RCA, în funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră. Cele mai comune opțiuni sunt pentru o perioadă de 6 sau 12 luni, dar unele companii de asigurări pot oferi și opțiuni pentru perioade mai scurte sau mai lungi. Este important să aveți în vedere faptul că, în general, cu cât perioada de timp pentru care este încheiată polița este mai lungă, cu atât costul pe unitatea de timp poate fi mai mic. De asemenea, în cazul în care încheiați o poliță RCA pentru prima dată sau schimbați asigurătorul, este posibil să fie necesar să plătiți o primă de asigurare inițială mai mare, iar aceasta poate fi mai mare pentru perioade mai scurte de timp.
Asigurarea RCA este obligatorie pentru toate persoanele juridice și fizice care dețin un autovehicul de orice fel. Aceasta reprezintă garanția reparației mașinii celui păgubit în caz de accident auto, indiferent de situația materiala a celui care a cauzat un accident.
Aplicația UXO este o platformă online care oferă utilizatorilor posibilitatea de a încheia o poliță RCA în câteva minute, prin intermediul unui proces simplu și rapid, fără a fi nevoie să se deplaseze la o agenție de asigurări sau să completeze formulare complicate. Pentru a primi o poliță RCA prin intermediul aplicației UXO, urmați acești pași:
  1. Descărcați și instalați aplicația UXO pe dispozitivul mobil (disponibilă pentru Android și iOS).
  2. Creați un cont și autentificați-vă în aplicație.
  3. Introduceti datele masinii, iar aplicația va face tot în locul dumneavoastră.
  4. Înainte să expire asigurarea dvs. UXO vă va înștiința și va veni către dvs. cu oferte de la toți asiguratorii.
  5. Plătiți online prin cardul bancar și veți primi polița RCA în format electronic (PDF) pe adresa de e-mail pe care ați furnizat-o în timpul procesului de încheiere a poliței.

Este important să verificați atent informațiile furnizate înainte de a finaliza procesul de încheiere a poliței, pentru a vă asigura că sunt corecte și complete. De asemenea, este recomandat să citiți cu atenție termenii și condițiile poliței înainte de a o încheia.

Protecția ta și a celorlalți pe drumurile României

  Asigurarea RCA – Protecția ta și a celorlalți pe drumurile României Dragi șoferi responsabili, Fie că sunteți șoferi experimentați sau călătoriți pe drumurile României ca șoferi începători, asigurarea RCA (Răspundere Civilă Auto) este un element esențial pentru a vă proteja pe dumneavoastră, mașina dumneavoastră și ceilalți participanți la trafic. Astăzi, vă vom prezenta importanța […]

    Ghid complet despre ITP

        Ce înseamnă ITP (Inspecția Tehnică Periodică), de ce este importantă pentru autovehiculele dumneavoastră și care sunt pașii esențiali pentru a vă asigura că mașina dumneavoastră trece cu brio prin această procedură esențială. Indiferent dacă sunteți un șofer cu experiență sau un începător în lumea auto, acest ghid vă va oferi toate informațiile de […]