SERVICII

Serviciile oferite de aplicația UXO

Prin intermediul Aplicației UXO poți contracta polițe de răspundere civilă auto obligatorie (RCA), poți obține informații cu privire la valabilitatea inspecției tehnice periodice (ITP) a unui autovehicul sau poți efectua alte plăți în legătura cu un autovehicul către partenerii UXO, astfel cum aceste servicii sunt sau vor fi disponibile în aplicație.

Mai jos găsești informații utile cu privire la contractarea serviciilor:

 

Contractarea și prețurile serviciilor

 1 Asigurările RCA

Procesul de încheiere a unei polițe RCA se poate realiza integral prin aplicația UXO, prin furnizarea informațiilor necesare, solicitate pas cu pas în aplicația UXO. Serviciile de obținere a ofertelor și contractare a polițelor RCA sunt oferite de către partenerii UXO în conformitate cu termenii și condițiile particulare ale acestor servicii și la prețul/prețurile practicate de aceștia.

Accesarea acestui serviciu este gratuită pentru utilizatorii UXO, astfel că utilizatorii vor plăti doar prețul poliței de asigurare perceput de către brokerul de asigurări.

2 Valabilitatea și programare ITP

Verificarea valabilității ITP  si programarea la un service autorizat ITP se poate realiza direct din aplicația UXO, care va utiliza ca parametru numărului de identificare al vehiculului.

Accesarea acestui serviciu este gratuită pentru utilizatorii UXO, astfel că nu se va percepe un preț.

3 Rovinieta

Prin intermediul aplicației UXO, poți achiziționa rovinietă pentru autovehiculele tale. Această serviciu este oferit în colaborare cu partenerii noștri CNAIR și se regăsește în secțiunea dedicată din aplicație.

Prețurile pentru rovinietă vor varia în funcție de tipul de autovehicul și perioada de valabilitate selectată.

Accesarea acestui serviciu este gratuită pentru utilizatorii UXO, astfel că utilizatorii vor plăti doar tarifele și taxele specifice pentru fiecare serviciu în parte

4 Taxa de Pod

De asemenea, poți plăti taxa de pod pentru autovehiculele tale prin intermediul aplicației UXO. Acest serviciu este disponibil în colaborare cu CNAIR.

Suma exactă a taxei va depinde de tipul de vehicul și de podul sau podurile pe care dorești să le utilizezi.

Accesarea acestui serviciui este gratuită pentru utilizatorii UXO, astfel că utilizatorii vor plăti doar tarifele și taxele specifice pentru fiecare serviciu în parte.

 

Livrarea serviciilor

 1 Asigurarea RCA

După ce utilizatorul selectează una dintre ofertele de asigurare RCA afișate de aplicația UXO, brokerul de asigurări va livra electronic polița de asigurare RCA, prin intermediul UXO, astfel încât aceasta va fi disponibilă direct în contul de utilizator.

2 Valabilitatea și programare ITP

Informațiile cu privire la valabilitatea și programare ITP se livrează în câteva secunde (până la maximum un minut), ca urmare a interogării automate a serviciul extern pus la dispoziție de către Registrul Auto Român, pe baza numărului de identificare al vehiculului.

3 Livrarea serviciilor pentru Taxa de Pod:

După ce ai efectuat plata taxei de pod pentru autovehiculele tale prin intermediul aplicației UXO, vei primi confirmarea plății și documentele corespunzătoare în secțiunea dedicată a aplicației. De asemenea, aceste documente apar in aplicatie si pot fi trimise pe adresa ta de e-mail, asigurându-se că ai întotdeauna acces la dovada plății efectuate pentru taxa de pod.

4 Livrarea serviciilor pentru Rovinieta:

După ce ai achiziționat rovinieta prin intermediul aplicației UXO, vei primi confirmarea plății și documentul corespunzător în secțiunea dedicată a aplicației. De asemenea, aceste documente apar in aplicatie si pot fi trimise pe adresa ta de e-mail, asigurându-se că ai întotdeauna acces la dovada plății efectuate pentru rovinieta.

 

Returnare/returul serviciilor

 1 Asigurarea RCA

Restituirea/returnarea contravalorii poliței de asigurare RCA se poate realiza ca urmare a renunțării utilizatorului la contractul de asigurare. Astfel, utilizatorul va transmite o declarație cu privire la renuntarea la contract, în termenul și în cazurile prevăzute de lege și în conformitate cu politica de retur a broker-ului de asigurări cu care colaborează UXO.

2 Returnarea serviciilor pentru Valabilitatea și programare ITP:

 Pentru serviciul de verificare a valabilității și programare ITP, nu este necesară o restituirea/returnarea, deoarece acesta se bazează pe interogarea în timp real a Registrului Auto Român și nu implică o poliță sau un abonament care să necesite anulare separată. Utilizatorii pot verifica valabilitatea ITP oricând în aplicație fără a necesita anulări ulterioare.

3. Returnarea/returul contravalorii Rovinietei:

Politica de returnare sau retur a contravalorii pentru rovinietă este gestionată de autoritățile competente sau de furnizorii de rovinietă. Procedurile și condițiile pentru returnarea/returul contravalorii pot varia în funcție de circumstanțe, iar utilizatorii trebuie să urmeze ghidurile și cerințele specifice stabilite de acești furnizori sau autorități. Aplicația UXO poate furniza informații generale cu privire la acest proces, dar nu poate gestiona direct returnarea/returul contravalorii rovinietei în numele utilizatorului.

4. Returnarea/returul contravalorii Taxei de Pod:

Politica de returnare sau retur a contravalorii taxei de pod este, de asemenea, gestionată de autoritățile competente sau de furnizorii de servicii pentru taxa de pod. Procedurile și condițiile pentru returnarea/returul contravalorii pot varia în funcție de circumstanțe, iar utilizatorii trebuie să urmeze ghidurile și cerințele specifice stabilite de acești furnizori sau autorități. Aplicația UXO poate furniza informații generale cu privire la acest proces, dar nu poate gestiona direct returnarea/returul contravalorii taxei de pod în numele utilizatorului.

Este important să consulți ghidurile și politicile specificare pentru fiecare serviciu în parte și să contactezi furnizorii sau autoritățile corespunzătoare pentru a iniția procesul de returnare sau retur al contravalorii în conformitate cu cerințele și termenii specifici.

 

Anularea

1 Asigurărilor RCA

Polița de asigurare RCA poate fi anulată cel puțin în următoarele cazuri:

–        plata primei nu se realizează înainte de data scadenta specificata în decontul de prime;

–        datele completate în cererea de ofertă RCA nu sunt corecte si conforme cu realitatea;

–        în alte cazuri prevăzute de legislația aplicabilă.

 

2 Anularea serviciilor pentru Valabilitatea ITP:

Pentru serviciul de verificare a valabilității ITP, nu este necesară o anulare, deoarece acesta se bazează pe interogarea în timp real a Registrului Auto Român și nu implică o poliță sau un abonament care să necesite anulare separată. Utilizatorii pot verifica valabilitatea ITP oricând în aplicație fără a necesita anulări ulterioare.

3 Anularea serviciilor pentru Rovinieta:

Procedura de anulare a rovinietei poate varia în funcție de circumstanțe și regulamentele autorităților competente. Pentru a efectua anularea sau modificarea rovinietei, va trebui să urmezi ghidurile și cerințele specificate de autoritățile competente sau să contactezi furnizorul de rovinietă corespunzător. Aplicația UXO poate furniza informații generale cu privire la acest proces, dar nu poate gestiona direct anularea sau modificarea rovinietei în numele utilizatorului.

 

În România, procedura de returnare sau retur a rovinietei poate fi aplicată în anumite situații specifice, dar trebuie să ții cont că există reguli stricte și restricții privind aceste cereri. Iată câteva informații generale cu privire la returnarea sau returul rovinietei:

  1. Returnarea în caz de eroare sau plăți duble: Dacă ai cumpărat din greșeală două roviniete pentru același vehicul sau ai plătit taxa de pod și rovinieta pentru același traseu de două ori, poți solicita returnarea sumei pentru una dintre roviniete sau pentru una dintre plăți. Pentru astfel de situații, trebuie să contactezi compania sau instituția de stat responsabilă de administrarea rovinietelor (de obicei, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR) și să depui o cerere însoțită de documentele justificative, cum ar fi chitantele sau confirmările de plată.

  2. Returnarea în caz de retragere din circulație a vehiculului: Dacă retragi un vehicul din circulație sau îl vinzi, poți solicita returnarea sumei pentru perioada rămasă din valabilitatea rovinietei. Procedura exactă și termenii pot varia, dar, în general, trebuie să depui o cerere la CNAIR sau instituția responsabilă, furnizând documente care atestă retragerea din circulație sau vânzarea vehiculului.

  3. Returnarea în caz de deteriorare a rovinietei: Dacă rovinieta ta este deteriorată într-un mod care împiedică utilizarea sa (de exemplu, dacă este ruptă sau deteriorată în mod vizibil), poți solicita înlocuirea sau returnarea acesteia. Trebuie să contactezi CNAIR sau instituția responsabilă și să urmezi procedura specifică pentru a obține o rovinieta nouă sau pentru a solicita returnarea sumei plătite.

Pentru a solicita returnarea sau returul rovinietei în România, trebuie să contactezi direct Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) sau instituția similară responsabilă cu administrarea rovinietelor. Aceste instituții pot furniza informații precise cu privire la procedurile, documentele necesare și termenii pentru a putea solicita returnarea sau returul rovinietei.

Este important să reții că în multe cazuri, procesul de returnare a rovinietei implică costuri administrative și poate exista o perioadă de procesare a cererii. Prin urmare, este întotdeauna recomandabil să consulți site-ul oficial al CNAIR sau să contactezi serviciul lor de relații cu clienții pentru a obține informații actualizate și detaliate cu privire la cerințele și procedurile specifice.

4 Anularea serviciilor pentru Taxa de Pod:

Procedura de anulare sau modificare a taxei de pod poate varia în funcție de regulamentele autorităților competente. Pentru a efectua anularea sau modificarea taxei de pod, va trebui să urmezi ghidurile și cerințele specificate de autoritățile competente sau să contactezi furnizorul de servicii corespunzător. Aplicația UXO poate furniza informații generale cu privire la acest proces, dar nu poate gestiona direct anularea sau modificarea taxei de pod în numele utilizatorului.

În România, procedura de returnare sau retur a taxei de pod poate fi aplicată în anumite situații specifice. Este important să reții că regulile și termenii pentru returnarea taxei de pod pot varia în funcție de autoritatea locală sau de societatea care gestionează taxele de pod și, de asemenea, în funcție de circumstanțele individuale. În general, iată câteva informații generale cu privire la acest subiect:

  1. Anularea sau returnarea în caz de eroare sau plăți duble: Dacă ai plătit taxa de pod de mai multe ori din greșeală sau din cauza unei erori tehnice și poți demonstra această dublare sau eroare, poți solicita returnarea sumei excedentare. Pentru astfel de situații, trebuie să contactezi autoritatea sau instituția responsabilă pentru taxele de pod pentru a prezenta dovada plății multiple sau a erorii.

  2. Anularea în cazul vehiculului neutilizat: Dacă deții o rovinietă sau ai plătit taxa de pod pentru un vehicul și acesta nu a fost folosit pe drumurile cu taxă de pod din România, poți solicita anularea sau returnarea taxei. Cu toate acestea, procedura poate varia în funcție de autoritatea sau instituția responsabilă și de termenii specifici.

  3. Returnarea taxei pentru perioada neutilizată: Dacă ai achiziționat o rovinietă valabilă pentru o perioadă mai lungă și nu intenționezi să utilizezi vehiculul pe drumurile cu taxă de pod în acea perioadă, unele autorități ar putea să permită returnarea taxei pentru perioada neutilizată. Poate fi necesar să demonstrezi că vehiculul nu a fost folosit în acea perioadă.

Pentru a solicita anularea sau returnarea taxei de pod în România, trebuie să contactezi direct Registrul Auto Român (RAR) sau CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), care sunt principalele entități responsabile pentru rovinieta și taxele de pod. Aceste instituții pot furniza informații actualizate cu privire la procedurile și condițiile specifice pentru anularea sau returnarea taxei de pod.

Înainte de a face o astfel de cerere, este recomandabil să consulți site-ul oficial al instituției respective sau să contactezi serviciul lor de relații cu clienții pentru a obține informații precise și detaliate cu privire la cerințele și procedurile necesare.